OVE had een bijeenkomst georganiseerd in het InnoSportlab van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Nadat het gezelschap de training van het Olympisch Team had mogen meemaken, gaf Roald van der Vliet (manager van het InnosSportlab) uitleg over innovatieve technologische toepassingen in de sport. Gerichte monitoring verbetert de resultaten van van de topsporters met tienden van seconden. Die verbeteringen kunnen doorslaggevend zijn tijdens de wedstrijden in Rio. Daarna werd in het demostratiebad met medewerking van Olympisch zwemmer Kyle Stolk, de uitleg in de praktijk toegepast. Coach van het Olympisch Team, Patrick Pearson, zette ”de weg naar Rio” met Ranomi Kromowidjojo uiteen. De avond werd afgesloten met een warm buffet en netwerkgelegenheid waar Rob Scheepers als Ben va Daal Voetbalhooligan nog zijn entree maakte.

Tijdens de bijeenkomst hebben de leden van OVE bijna zesduizend euro opgehaald voor de stichting Ledro4life. Voorzitter van de stichting Ben Beckmann informeerde de ondernemers over de stichting en ALS-patiënt Erik Kamphorst deelde zijn persoonlijke ervaringen met deze ziekte.

Deze stichting steunt het onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS: “Pas als de oorzaak gevonden wordt, kan gestart worden met de gerichten genezing!” Aldus de dankbare voorzitter Ben Beckmann.

Om innovatie en topsport te combineren met aandacht voor ALS is niet zo vreemd.

”Innovatie op basis van gerichte onderzoeken moet kansen gaan bieden voor ALS-patiënten,’ aldus de kersverse nieuwe voorzitter OVE de heer Guido Hermanides.” Iedereen kan zo maar geconfronteerd worden met deze vreselijke ziekte. Net als in de topsport is de combinatie met wetenschappelijk onderzoek een must”.

OVE is de koepelorganisatie van de zeven ondernemersverenigingen in Eindhoven.

Belangenbehartiging onderscheidt OVE van de andere 50 netwerken in Eindhoven.

Eerste OVE-meeting succesvol!